Vad gör man i Granvik?

 

Granvik ligger i ett naturskönt område där det finns mer att göra än att bara bo. För den som gillar naturen kan man göra mycket mer.  Alldeles runt knuten ligger Tivedens naturreservat och det finns förutom Vättern små sjöar för paddling mm.  

 
båt 3.jpg

Ribbåtsturer

För den som vill se mycket av Vättern under kort tid finns möjlighet att boka ribbåtsturer med besök på öarna utanför. Kontakta oss för priser och önskemål.

Vandra i Tiveden

 Alldeles runt knuten ligger Tivedens naturreservat. Där möts man av en storslagen natur med fantastiska möjligheter till vandring och naturupplevelser, små sjöar för paddling och mycket mer. Läs mer på Tivedens egna hemsida för fullständig information.

EL4I7676.jpg

Bada i Vätterns klara vatten

Vid hamnen ligger den lilla Sandbadviken. Att ta ett dopp i Vätterns klara vatten är en upplevelse och ett måste en varm sommardag.

Klättring och äventyr runt Granvik

Vi ordnar sedan många år olika äventyrsarrangemang. Vi klättrar, åker linbana över en sjö, erbjuder ribbåtsturer, håller överlevnadskurser mm. Vi skräddarsyr gärna arrangemang för dig, kontakta oss för priser och önskemål!

 

Fiske

Fisket efter lax är bäst från sensommaren fram till dess att rampen fryser, om den nu gör det. Sommartid kan rödingfisket var riktigt bra i området. Blåsiga höstdagar har du ett bra alternativ till trollingen i laxfisket från klipporna norr om Granvik. Önskar du ordna speciella fiskeaktiviteter kontaktar ni Granvik Event.

Gästhamn

Här börjar Vätterns skärgård, med hundratals öar som sträcker sig upp till Askersund. Det finns 10 båtplatser för besökare samt sjösättningsramp. Granvik är en utmärkt startbas för en dagsetapp inklusive bad i Vättern med angöring på kvällen i Askersund

Priser
Båtplats inkl tillträde till toalett. 50 kr/dygn (Betalas via swish eller kontant på plats i en obemannad kur.

Bastu

Strax intill herrgården och stugorna ligger vår vedeldade bastu. Kostnad för att hyra bastun är 1000 kr. Bastun är förberedd och varm när ni kommer, efter avslutat bad städar ni själva.

Överlevnadskurser

Granvik har en lång tradition av att arrangera överlevnadskurser. Allt från baskunskaperna man behöver för att överleva i naturen till flerdagars utbildning där man lever ute i naturen och får klara sig på det som finns.  Läs mer på på Sveriges Överlevnadscentrum här.

Hyr kajak

Hyr kajak och ge dig ut bland Ombo öar som ligger runt knuten, en upplevelse så nära havsmiljö man kommer i Vättern. Vill ni boka kajak gör ni det på Vätterkajak. Kajerna hämtas hos oss här i Granvik, allt enkelt och smidigt. Boka här >>