Vad gör man i Granvik

 

Granvik ligger i ett naturskönt område där det finns mer att göra än att bara bo. För den som gillar naturen kan man göra mycket mer.  Alldeles runt knuten ligger Tivedens naturreservat. Det finns förutom Vättern små sjöar för paddling mm.  

 

Hyr Kajak

Hyr en Kajak och ge dig ut bland Omboöar som ligger runt knuten.  Bokning av kajak gör du på Vätterkajak. Kajerna hämtas hos oss här i Granvik. Enkelt och smidigt. BOKA HÄR >>  

Vandra i Tiveden

 Alldeles runt knuten ligger Tivedens natur reservat. Där möts man av en storslagen natur med fantastiska vandringsmöjligheter. Små sjöar för paddling och mycket mer. Läs mer på Tivedens egna hemsida för fullständig information.

EL4I7676.jpg

Bada i Vätterns klara vatten

Vid hamnen ligger den lilla Sandbadviken. Att ta ett dopp i Vätterns klara vatten är en upplevelse.

Klättring och äventyr runt Granvik

Vi ordnar sedan många år äventyrsarrangemang. Vi klättrar, Åker linbanan över en sjö. Håller överlevnadskurser mm. Kontakta oss för priser och önskemål.

 

Fiske

Fisket efter lax är bäst under från sensommaren fram till dess att rampen fryser, om den nu gör det. Sommartid kan rödingfisket var riktigt bra i området. Blåsiga höstdagar har du ett bra alternativ till trollingen i laxfisket från klipporna norr om Granvik. Önskar du ordna speciella fiske event kontaktar ni Granvik Event.

Gästhamn

10 båtplatser för besökare samt sjösättningsramp. Här börjar Vätterns skärgård, med hundratals öar som sträcker sig upp till Askersund. Granvik är en utmärkt startbas för en dagsetapp inklusive baddopp med angöring på kvällen i Askersund

Priser
Båtplats inkl tillträde till toalett. 50 kr/dygn (Betalas via swisch eller kontant på plats i en obemannad kur!

Bastu

Strax intill herrgården och stugorna ligger vår vedeldade bastu. Kostnad per bad är 1000 kr. Bastun är varm när ni kommer. Ni städar själva.

Överlevnadskurser

Granvik har en lång tradition av att arrangera överlevnadskurser. Allt från baskunskaperna till att överleva i naturen till flerdagars utbildning där man lever ute i naturen och får klara sig på det som finns.  Läs mer på på Sveriges Överlevnadscentrum här.

båt 3.jpg

Rib turer

För den som vill se mycket av vättern under kort tid finns möjlighet att boka ribturer med besök på öarna utanför. Kontakta oss för priser och önskemål.